WELKE OPTIES WATERDICHT ZIJN ER

WE DOEN MEER DAN WASSEN ALLEEN

PREMIUM SERVICE (AKA. BUCAS SERVICE)
Sommige merken, waaronder Bucas en Horseware, stellen voorwaarden om aanspraak te kunnen maken op garantie bij problemen met een deken. Een van deze voorwaarden is dat het deken correct gewassen moet worden volgens de instructies van de fabrikant en dat de specifieke zeep van het merk wordt gebruikt. Door te kiezen voor onze Premium Service, verzekeren wij dat het deken volledig volgens de voorschriften van de fabrikant en met de merkzeep is gewassen. Met deze dienst blijven dekens die goed onderhouden worden (Bucas adviseert bijvoorbeeld om het deken elke 2 maanden te wassen) in principe in uitstekende staat. Als je ook de waterdichte eigenschappen van deze dekens op lange termijn wilt behouden, kun je ook de Superproof optie selecteren. Wij raden aan om dit te doen bij dekens die ouder zijn dan 1 jaar. Indien beschikbaar, passen we ook het merkeigen product toe, waardoor de levensduur van de waterdichte eigenschappen van je deken verlengd wordt.

 

BASIC WATERAFSTOTEND
Onze eigen ontwikkelde behandeling biedt een onderhoudsbeurt en ondersteuning voor de coating die verantwoordelijk is voor de waterafstotende en/of waterdichte eigenschappen van deken. Hoewel deze behandeling geen deken die van nature niet meer waterdicht is opnieuw waterdicht kan maken, vult het wel de coating aan die de deken waterdicht maakt. Wij adviseren deze methode met name voor dekens die nog redelijk waterdicht zijn. 
Deze behandeling kan niet worden gecombineerd met onze Premium service. 
Als je deken door blootstelling aan de zon is aangetast, is deze optie wellicht niet voldoende en raden we onze SuperProof behandeling aan .


SUPERPROOF WATERDICHT.
Ons product en de toepassing ervan zorgen ervoor dat de deken opnieuw waterdicht wordt. Na deze behandeling zul je merken dat het water weer mooi van de deken afparelt, vergelijkbaar met een nieuwe deken. Bovendien is deze behandeling meer dampdoorlatend van binnen naar buiten dan de 'Basic' behandeling. Houd er echter rekening mee dat als de stof van je deken is verduurd, ook deze methode minder effectief kan zijn.MAAR VOORAL: VOORKOMEN BETER DAN GENEZEN.
Nieuw aangeschafte waterdichte dekens zijn vanzelfsprekend waterdicht en blijven dit ook lang, mits goed verzorgd. We horen vaak dat de waterdichtheid van een deken na het wassen afneemt, waarbij de handelingen in de wasserij vaak als oorzaak worden gezien. Dit is echter niet altijd het geval; de waterdichte eigenschappen van dekens verminderen voornamelijk door gebruik, ouderdom en de kwaliteit van de coating. Factoren zoals urine, mest en UV-stralen (zonlicht) hebben een negatieve invloed op de waterdichte coating. Langdurige blootstelling aan de zuren of alkaliën uit urine en mest kan ervoor zorgen dat de coating geleidelijk aan kracht verliest, wat vooral na het wassen merkbaar wordt. Daarom raden wij, en verschillende A-merken, aan om dekens meer dan eens per seizoen te wassen om de coating te beschermen.

Helaas kunnen we geen waterdichtheidsgarantie bieden, gezien de vele factoren die het resultaat beïnvloeden en waar wij geen controle over hebben.
MEER OVER HOE WE WASSEN


LEES MEER OVER
ONZE ANDERE DIENSTEN


VIND EEN OPHAALPUNT

Wil je een paardendeken laten wassen? Breng het dan binnen bij één van onze ophaalpunten. Misschien is je stal of manege wel een ophaalpunt? Bekijk het hier.

Lees meer 


HERSTELLEN VAN DEKENS

Een gesp die weg is, een scheur in toplaag, een afgescheurde singel, … Het komt vaak voor. Wij bieden dan ook een hersteldienst aan.

Lees meer 


DESINFECTEREN

Wij werken mee aan de gezondheid van jouw paard. Bij de reiniging desinfecteren we elk deken, zo is je deken bacterie en kiemvrij.

Lees meer