WELKE OPTIES WATERDICHT ZIJN ER

WE DOEN MEER DAN WASSEN ALLEEN

PREMIUM SERVICE (AKA. BUCAS SERVICE)
Sommige merken o.a. Bucas en Horseware leggen voorwaarden op om te kunnen genieten van garantie bij problemen met een deken. Een van de voorwaarden is dat het deken correct gewassen wordt volgens de voorschriften van de fabrikant en ook de merkeigen zeep wordt gebruikt. Door te opteren voor deze service garanderen wij dat het deken volledig correct werd gewassen met de zeep van en volgens de voorwaarden van de fabrikant, Met deze service blijven de dekens die goed onderhouden worden (zo raad bucas bv. aan het deken om de 2 maanden te wassen) in principe van zichzelf tip top in orde. Wil je bij deze dekens ook de waterdichte eigenschappen in orde houden op lange termijn, selecteer dan ook de optie Superproof. We raden aan dit te doen met dekens die meer dan 1 jaar oud zijn. We passen indien beschikbaar dan ook het merkeigen product toe, en zo verleng je de levensduur van de waterdichte eigenschappen van je deken.

 

BASIC WATERAFSTOTEND
Deze behandeling die we zelf op punt hebben gesteld is een onderhoudsbeurt en ondersteuning van de coating die zorgt voor de waterafstotende en/of de waterdichte eigenschappen van een deken, deze behandeling kan een deken dat van zichzelf niet meer waterdicht is niet opnieuw waterdicht maken, maar vult de coating die een deken waterdicht maakt aan. Wij raden deze methode aan voor dekens die van zichzelf nog redelijk waterdicht zijn.
Deze behandeling kan niet gecombineerd worden met de Premium service. Is je deken verschenen door de zon, dan is deze optie niet toereikend en raden we je aan SuperProof te kiezen.


SUPERPROOF WATERDICHT.
Het product en de manier waarop we dit toepassen zorgt ervoor dat de deken terug waterdicht wordt. Na deze behandeling zal je merken dat het water er terug mooi afpareld. Zoals het bij een nieuw deken ook het geval is. Het is ook meer dampdoorlatend van binnen naar buiten dan de ‘Basic’ behandeling. Let wel, als de stof van je deken verduurd is, is ook deze methode minder effectief.MAAR VOORAL: VOORKOMEN BETER DAN GENEZEN.
Waterdichte dekens die je nieuw koopt zijn altijd waterdicht. En als je een deken goed verzorgd blijft dit ook een lange tijd. (Lees enkele jaren) We horen wel eens dat een deken na het wassen niet meer waterdicht is. En het is begrijpelijk dat de handelingen in de wasserij dan als oorzaak worden gezien. Dit is echter niet het geval, dekens verliezen hun waterdichte eigenschappen hoofdzakelijk door het gebruik, de leeftijd en de kwaliteit van de coating. Zo zijn bv. urine, mest en UV stralen (zonlicht) nefast voor de waterdichte coating. Lange blootstelling aan de zuren of alkaliën uit urine en mest zorgen ervoor dat de coating langzaam zijn sterkte verliest, dit wordt vooral duidelijk na het wassen, maar het wassen is dus niet de oorzaak Wij en ook verschillende A-merken raden daarom aan dekens meer dan 1 keer per seizoen te wassen om de coating te beschermen.

Waterdicht garantie? Dat kunnen we spijtig genoeg niet geven, uit bovenstaande komt voort dat er te veel factoren zijn die het resultaat beïnvloeden waar wij geen controle over hebben.


MEER OVER HOE WE WASSEN


LEES MEER OVER
ONZE ANDERE DIENSTEN


VIND EEN OPHAALPUNT

Wil je een paardendeken laten wassen? Breng het dan binnen bij één van onze ophaalpunten. Misschien is je stal of manege wel een ophaalpunt? Bekijk het hier.

Lees meer 


HERSTELLEN VAN DEKENS

Een gesp die weg is, een scheur in toplaag, een afgescheurde singel, … Het komt vaak voor. Wij bieden dan ook een hersteldienst aan.

Lees meer 


DESINFECTEREN

Wij werken mee aan de gezondheid van jouw paard. Bij de reiniging desinfecteren we elk deken, zo is je deken bacterie en kiemvrij.

Lees meer