HOE WE JE PAARDENDEKEN WASSEN
PROFESSIONEEL GEWASSEN? HOE DOEN WE DAT?

PAARDENDEKENS WASSEN
CORRECT WASSEN & DROGEN, ONS VAK!


HET REGISTREREN VAN DE DEKENS
Na ophaling bij de klant thuis, op manege of in een van onze ophaalpunten komen de terecht in onze wasserij. Het label met een uniek nummer is er dan door de opdrachtgever al aan vast gemaakt. De eerste stap is het registreren van de paardendekens, dekjes e.d. in ons systeem. Deze stap is ook al meteen een heel belangrijke ivm. het correct kunnen terugleveren van de dekens. Naast het noteren van de gegevens van het deken, de gevraagde ‘opties’ zoals waterdicht, premium service, herstellingen en Super-proof, trekken we ook een foto van het deken. Op die manier is de werkfiche voor het deken volledig. Na het registreren sorteren we de deken in een keer op de juiste stapel op basis van opties, kleur en hoeveelheid van de aanwezige haren en bevuilingsgraad.

HET WASSEN VAN DE PAARDENDEKENS
Het wassen van de dekens gebeurt in heel grote machines, de onze hebben een capaciteit van 80kg. Er kunnen dus een heleboel dekens in 1 machine. Tijdens het wassen doseert de computer van de wasmachine via pompen de zeep aangepast aan het typedekens dat in de machine zit. Omdat niet elk deken het zelfde is hebben we verschillende programma’s en zepen.

WELKE ZEEP GEBRUIKEN WE
Voor de meeste dekens gebruiken we onze eigen zeep. maar denk daarbij niet aan zeep zoals je die zelf kan kopen in de supermarkt, nee, wij werken met verschillende zeep componenten, en bij het doseren bepaald de computer van de wasmachine hoeveel er van elke component word gedoseerd. Zo kunnen we voor elke deken de juiste hoeveelheid zeep met de juiste eigenschappen doseren.

Sommige merken ( oa. Bucas, Horseware) leggen via de garantievoorwaarden op dat de dekens gewassen worden met de (dure) zeep die ze zelf verkopen. Als je de optie Premium service selecteert wassen we je paardendekens met de zepen geleverd door de fabrikant.

DROGEN VAN DE DEKENS IN DROOGHAL
Daarna worden de paardendekens zorgvuldig gedroogd aan de haak, we drogen ze dus NIET in een droogtrommel, want deze zou de paardendekens permanent beschadigen. We hebben een hal van 400M² die met vloerverwarming is verwarmd en waar de luchtvochtigheid laag wordt gehouden, op die manier zijn de dekens snel droog zonder dat er een te warme temperatuur is die het deken en zeker de waterafstotende werking beschadigd.LEES MEER OVER
ONZE DIENSTEN


HERSTELLEN VAN DEKENS

Een gesp die weg is, een scheur in toplaag, een afgescheurde singel, … Het komt vaak voor. Wij bieden dan ook een hersteldienst aan.

Lees meer 


VIND EEN OPHAALPUNT

Wil je een paardendeken laten wassen? Breng het dan binnen bij één van onze ophaalpunten. Misschien is je stal of manege wel een ophaalpunt? Bekijk het hier.

Lees meer DESINFECTEREN

Wij werken mee aan de gezondheid van jouw paard. Bij de reiniging desinfecteren we elk deken, zo is je deken bacterie en kiemvrij.

Lees meer