UW PAARD VERDIENT HET BESTE

LAAT UW DEKENS WASSEN BIJ DEKENWASSERIJ

PAARDENDEKENS
WASSEN & DROGEN


WAAROM JE DEKENS LATEN WASSEN DOOR DEKENWASSERIJ?


Goede paardendekens zijn kostbaar en die wil je natuurlijk ook jarenlang gebruiken. Door je deken regelmatig te laten wassen en desinfecteren verleng je de levensduur van je materiaal. Daarnaast is het ook een must voor de gezondheid van je viervoeter. Vuile dekens kunnen ook de oorzaak zijn van kiemvorming, infecties en huidirritaties bij je paard. Het is dé broedplaats voor bacteriën en parasieten.


Een natte paardendeken is veel te zwaar voor een huishoudelijke wasmachine dus bij Dekenwasserij wassen we paardendekens in aangepaste wasmachines, geschikt voor het reinigen van grote paardendekens.


Jouw dekens worden met de grootste zorg en volgens wasvoorschrift gewassen en gedroogd. Bij de reiniging desinfecteren we elk deken, zo is je deken bacterie- en kiemvrij. De wasmachines die we uitdrukkelijk gebruiken voor paardendekens bestrijden met gemak hardnekkige vlekken. Na het wassen verwijderen we zoveel mogelijk van de paardenharen die nog aan het materiaal plakken.

DROGEN VAN DE DEKENS
Daarna worden de paardendekens zorgvuldig gedroogd aan de haak, we drogen ze dus NIET in een droogtrommel, want deze zou de deken permanent beschadigen. Bij het drogen houden we rekening met de eigenschappen van elk materiaal. Dekenwasserij heeft een eigen droog-procedé ontwikkeld, waarmee we honderd procent kwaliteit kunnen garanderen.

Met plezier werken en denken we mee aan de gezondheid van je paard.

MEER OVER HOE WE WASSEN


LEES MEER OVER
ONZE ANDERE DIENSTEN


VIND EEN OPHAALPUNT

Wil je een paardendeken laten wassen? Breng het dan binnen bij één van onze ophaalpunten. Misschien is je stal of manege wel een ophaalpunt? Bekijk het hier.

Lees meer 


HERSTELLEN VAN DEKENS

Een gesp die weg is, een scheur in toplaag, een afgescheurde singel, … Het komt vaak voor. Wij bieden dan ook een hersteldienst aan.

Lees meer 


DESINFECTEREN

Wij werken mee aan de gezondheid van jouw paard. Bij de reiniging desinfecteren we elk deken, zo is je deken bacterie en kiemvrij.

Lees meer